Venezuela

Utolérni Venezuelát

2019. május 17. - brillmayer

 

 Venezuela (teljes nevén: Venezuelai Bolivári Köztársaság) ország Dél-Amerikában.

Venezuela egyúttal példakép is minden más ország előtt, az első olyan nemzet a világon, amely mostanában  kerülte el sikeresen a kozepes fejlettseg csapdaját.

Sikerük titkait több forrásból szedtem össze, mi magyarok is elindultunk az úton, de a folytatáshoz még több önbizalomra lesz szükség.

Ha nem szedjük össze magunkat, maradunk közepesen fejlett (azaz szegény), a Nyugatot majmoló, nevetséges országok között.

Mérföldkő Venezuela Magyaro.
Alternatív valóság létrehozása
A nyugat ármánykodásának leleplezése
OK OK
A befolyás megszerzése tömegek felett OK OK
Államosítás, Nemzeti Együttműködés
 A nemzet ellenségeinek eltávolítása
OK OK *
Csőd, infláció, tömeges kivándorlás OK


Türelem!
Meglesz ez is **

Teljes lealjasodás
Növekvő erőszak a hatalom megtartásáért
Polgárháború
OK Az EU elhagyása után ***

 

Jegyzetek

* Államosítás és Nemzeti Együttműködés

Venezuelában a gazdag olajkincs nemzeti kézbe vétele olyan közismert vívmány, amely messze a leghatásosabb lépés volt a szegénység elleni küzdelemben. Nálunk nincsenek ásványkincsek, így mivel a német gyárak az államosításásuk után nem sokáig működnének, máshogy kell közelítenünk a kérdéshez. Magyarországon a közszolgáltatások államosítása után a többi szférának jobban megfelelő Nemzeti Együttműködésben értünk el kiváló eredményeket.

A még előttünk álló feladatok eltörpülnek a már elvégzettek mellett. Nemzeti irányítás alatt működnek az egyházak, a kultúra finanszírozása, az oktatás, a rendőrség, az ügyészség, a nemzeti bank, a számvevőszék, a bírósági igazgatás, a közmédia, a "magán" média jelentős része, sok-sok civil szervezet, sport- és egyéb egyesület, szövetség. Rövidesen helyükre kerülnek a maradék tévelygő tudós-kutató társaságok is. Ismeri a helyét a rendszerben minden nagyobb bevételű vállalkozó, mindenféle köztisztviselő és közalkalmazott.

** Csőd, infláció, tömeges kivándorlás

Az előző pontban felsoroltak mindegyikére igaz, hogy hosszú távon nem a vélhető feladatán dolgozik, hanem kizárólag azon, hogyan jussunk tovább a saját utunkon. Ha valaki azt gondolja, hogy így, egy diszfunkcionális állam megszervezésével nem lehet csődtömeget létrehozni, majd elérni az utolsó pontig, az egész biztosan téved.

A forradalom, a konfrontácíó, a téboly minden határon túli fokozása meghozza majd gyümölcsét, nem szabad türelmetlennek lennünk. A történelemben a kiegyensúlyzott fejlődési ciklusok mindig valamilyen konszolidáció idejére estek, ilyesmi most szerencsére nincs a láthatáron.

*** Teljes lealjasodás, stb.

A legalkamasabb időpont kiszámítása most nem könnyű, függ a gazdasági válságoktól, az EU-ban változó szélirányoktól, ezen keresztül források beérkezésétől. 

Hajrá Venezuelaiak, hajrá Magyarok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://venezuela.blog.hu/api/trackback/id/tr4914827856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.18. 21:51:50

Akkor lesz itt Venezuela ha baloldali szoci liberális kormányzat lesz, de nem lesz. Soha. Hála Istennek és a józan többségnek. Ti meg leszophattok:)

Sir Galahad 2019.05.18. 21:58:26

Hol látja a t. szerző Magyarországon a magas inflációt és a csődöt? Legutóbb akkor jártunk a közelében, amikor Fletó kormányzott.

brillmayer 2019.05.18. 22:11:15

Türelem emberek, Venezuelában sem a csőd volt az első lépés. Fletóval nyugatot majmoló, béna, bukdácsoló ország lennénk. Esetleg Görögország.

morph on deer 2019.05.18. 22:18:17

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
“Ti meg leszophattok:)”

Véletlenül nem vagy te meleg egy kicsit?
Na, ha ezt Kövér elvtárs megtudja, hogy te így ajánlgatod a ritka fideszes magvakat, lesz is ám nemulass!
Ahelyett, hogy a nemzetet igyekeznél szaporítani, itt holmi liberális kéjelgés jár a fejedben..!
Nahát!
(Szerintem mindjár jön is a húsdarálóval,, jobb lesz, ha vigyázol!

Visceroid 2019.05.18. 23:16:42

"Akkor lesz itt Venezuela ha baloldali szoci liberális kormányzat lesz"

Akkor biztos. Ugyanis azt a rengeteg elkúrást, pénzszórást, stadionépítést amit eddig a Fidesz csinált azt csak egy kiadós, hathatós megszorítócsomaggal lehet majd helyrehozni, az pedig kemény lesz. Azaz csak lenne, mert nem lesz se baloldali kormány, se megszorítás. Marad a lassú halál meg a 400 Ft-os euró.

vénkujon 2019.05.18. 23:49:04

svédország- volvó, németország- merci, svéjc-vigtorinox, amerika- apple megintosh, magyarország-fidesz . Köszönjűk miniszerelnők úr!!!

Boycie 2019.05.19. 00:33:09

@vénkujon:
A Volvó nem bírta a gyűrődést a 2008-as válság után, megvették a kínaiak.
Merci: "More than one billion outstanding Daimler shares are held around the globe. Our biggest shareholders are Kuwait's Sovereign Savings Fund (since 1974), Renault-Nissan (cross-holdings since 2010) and Chinese investor Li Shufu. Li Shufu holds the largest equity stake in Daimler through Tenaciou Prospect Investment Limited (since 2018)"
stb...

Bkkzol 2019.05.19. 05:18:37

Nagyon bárgyú egy írás.

acycloren 2019.05.19. 05:36:13

Ha beszarik a rendszer Magyarországon, akkor majd Magyarországgal szemben is bevezet embargót a demokrácia őre, Amerika, meg bevonulnak a tengerészgyalogosok, ahogy rövidesen Venezuelába is. És helyreáll a világ rendje. Venezuelának az a baja, hogy alattuk van a világ legnagyobb olajkészlete és hogy arra igényt tart az USA.

Buenos Aires 2019.05.19. 07:22:46

Kedves Szerző! Látom, megpróbáltad egyszerre lesz.pni Gyurcsány Ferenc és John Bolton f.rkát, de azért lássuk be, ez így elég gyengére sikeredett. Az amerikai fegyverek megvétele után rendkívül jó barátai leszünk az amerikai kormányzatot háttérből irányító katonai ipari komplexumnak és olyan demokraták leszünk a sajtóban, ( akiknek pont ugyanazok a tulajdonosai), hogy ihaj.

kutyás majmok országa (törölt) 2019.05.19. 07:45:28

Ostoba vagy, blogger. Ha jobban figyeltél volna, akkor talán feltűnt volna, hogy a tömeges kivándorlás már megtörtént nálunk, és még nem állt le. Másrészt meg, ha címlapra került a tákolmányod, legalább arra figyeltél volna, hogy tedd ki innen a közismert propagandista trollokat, akik ilyenkor rögtön megjelennek bérkommentelni, rombolni. Magyarul, megvédhetnéd valamilyen formában a tisztességes olvasóidat ezektől a hazaáruló tolvajoktól. De nem...
Mondom én, hogy hülye vagy.

kutyás majmok országa (törölt) 2019.05.19. 07:49:33

@Bkkzol: Na ugye, inkább leszoptad volna a szerzőt kommentelés helyett.

@Sir Galahad: La concha de tu madre, maricon y ladron de fidess.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.05.19. 08:09:31

Mo-ról nincs tömeges kivándorlás??? Atya Isten, ez valami fideszes bérblog?

Én úgy tudpm a ballib médiákból, hpgy minden második ember kitántorog nyugatra, a fiatalok közül pedig 101 %.

brillmayer 2019.05.19. 09:00:22

@kutyás majmok országa:
A "bárgyú" és a "tákolmány" is jogos kritika, nem sértődök meg. A trollok pedig egyelőre nem zavarnak, át lehet lépkedni őket.

brillmayer 2019.05.19. 09:04:40

@MAXVAL bircaman közíró:
"Csak" a diplomás kivándorlás erősebb nálunk, a többi kategória a régiónak megfelelő. Van még tér a bővülésnek.

Sir Galahad 2019.05.19. 09:33:40

@kutyás majmok országa: Ezek aztán kitűnő érvek, gratulálok :)

KissGecihuszár 2019.05.19. 09:50:18

Ahogy mondani szokás; erre a NER maffiára (és előtte 2004-2009 közt a dettó faszkalap fletóra) van, volt széles népi igény, tehát kik a nettó buta, prosztó jobbágylelkű birkák? Így van; az átlagmagyarja, aki elalél attól, hogy a NER maffia 100.- Ft-val több gempát hagyott (már akinek, mert ugye ez nem általános, hiszen akinek nettó bére alacsonyabb az átlagbérnél, nos az qrvára nem járt jól a családi adózással és ugye a CSOK is egy HITEL, melyet azért csak úgy a 2 szép szemére senki nem fog megkapni, pl aki mostanság aktív negatív BAR listás) a zsebében, de ahhoz már túl primitív, tájékozatlan, műveletlen, hogy szélesebb összefüggéseiben lássa egyrészt a saját, másrészt a HAZÁJA jövőjének alakulását, mert ő biza csak a mának él, ma akar mindent megvásárolni, ha nincs rá elegendő gempa, akkor ismét nyakig eladósodás árán, mintha nem lenne holnap! Azt is tökéletesen leszarja, hogy elhúzott az országból vagy 800ezer , zömében jól képzett, ereje teljében lévő, számos esetben családos honfitársa, kiknek alsó hangon 3/4-ede hallani nem akar arról, hogy a büdös életben valaha is visszatérjen, hiszen itthon pénzzé tett mindenén és már Nyugati országok valamelyikében van bejelentett lakcíme, ott járnak a kölkei oviba, suliba, stb. Nem baj, úgy látszik, kell az otthoniaknak vmi észhez térítő kurva nagy pofon, amire nem kell sokáig várni, tekintve hogy az eddig az egyetlen "messiásnak" tekintett Német autógyártók már egész konkrétan behúzták a vészféket; Kecskeméten leállt a gyár 2. -es üteme, s a BMW is leugrott a gázpedálról Debiben, miközben ugye a ratkó kölkök mostanság kezdenek el tömegesen nyugdíjassá válni, mely folyamat olyan 3-5 éven belül ér a végéhez, addigra ugyanis az összes már nyugger lesz, nem szar nyugdíjakkal. Hogy ki fogja az ő nyugdíjukat kitermelni, nos arról még a NER fő gazdasági ideológusainak sincs halovány segg fogalma sem! Erről ennyit...

kutyás majmok országa (törölt) 2019.05.19. 10:13:09

@Sir Galahad: Nem kell érvelnem, hogy leszophass, Orbán-troll.

midnight coder 2019.05.19. 10:26:19

A csõdhöz baloldali kormány kell. Pont mint Venezuelában.

Sir Galahad 2019.05.19. 10:26:50

@kutyás majmok országa: Abban hiába reménykedsz, én ugyanis - ezek szerint veled ellentétben - a nőket szeretem.

midnight coder 2019.05.19. 10:31:45

@KissGecihuszár: Na most, ha a szocik kerülnek hatalomra akkor mára még szarabb a helyzet. Mert hogy progresszív adózás = még nagyobb különbség a hazai és a nyugati bérek között azoknál a polgároknál, akiknek a munkaereje keresett a munkaerőpiacon. Ergo még több képzett, nyelvet beszélõ polgár húz el.

midnight coder 2019.05.19. 10:35:07

@KissGecihuszár: Ami pedig a jövõt illeti, kevés kártékonyabb kormány volt eddig mint a szocik a maguk 8 évével, amikor úgy húztak el mellettünk Pl. a szlovákok mint a vadlibák. Orbánék sem oldottak meg ebbõl semmit, de az õ tevékenységük messze nem olyan toxikus mint a szociké és a DK-é volt (mert hogy akkor még együtt rombolták az országot). Na most, jelenleg DK és szocik nélkül nincs ellenzék, következésképp ma még mindig az a kérdés, hogy Orbnánék vagy a szocik. És akkor már még mindig inkább Orbánék.

teéjesenmindegy 2019.05.19. 10:44:00

Ez a legelső poszt? És indexcímlap?
Most komolyan, az indexnek tényleg nem kell más, csak hogy fikázva legyen Magyarország?
Ha random leírnál szavakat az is értelmesebb lett volna, mint ez a fos.
Írd le a következőkben, hogy orbán, csőd, bukás, kudarc, szar, európa, mészáros és meg is van a címlap

kvadrillio 2019.05.19. 10:48:26

HÁTHA SOKÁIG JÁCCADOZNAK MÉG A VÁMOK EMELGETÉSÉVEL, LEHET, HOGY HAMAROSN UTÓLÉRJÜK ŐKET !!!!!

Ahhoz, hogy az apolitikusként hirdetett rendszer működjön, élő demokrácia szükséges, fékekkel és ellensúlyokkal, szabad sajtóval, eleven civil társadalommal. És nem világos, hogy mit tud tenni ott a cég, ahol nagy tere van a propagandának és a manipulációnak – írja a lap."""""""""DE !!! A CIVIL TÁRSADALOM NE AZ "ALAPÍTVÁNYOK""""" LEGYENEK A TÚLÁRAZOTT MILLIÁRDOS SZÁMLATULAJDONOSAIKKAL !!!,,,HANEM AZ EGÉSZ MAGYAR NÉP !!!!!

kvadrillio 2019.05.19. 10:56:06

Orbán: Hálás vagyok a magyar homoszexuálisoknak...NU, TISZTELET MINT OLYAN, AZ NEM JÁR A HOPMÓKNAK !!!!! DE..., UGYAN...OLYAN.....EMBEREK, MINT BÁRKI MÁÁÁS !!!!! :) TŐLEM PL.....FEJRE IS ÁLLHATNAK.....

kvadrillio 2019.05.19. 11:00:04

AZ UN. TISZTELETET KI KELL ÉRDEMELNI ! ORBÁNT SEM TISZTELEM. BIZONYOS TETTEIVEL EGYETÉRTEK, BIZONYOSAKKAL NEM. EGY HOMO LEHET BECSTELEN, ....STB....IS, MIÉRT IS TISZTELNÉM ??? A HOMOSZEXUALITÁSA MIATT ?????

Blogolo Blogi 2019.05.19. 11:01:27

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: "Akkor lesz itt Venezuela ha baloldali szoci liberális kormányzat lesz, de nem lesz"

Lajoska, neked hol van az az "ITT"? Tegnap előtt mintha azt mondtad volna levélben szavazol - vagyis határontúli árja fideszgyökér magyar vagy és akkor az nem ITT, hanem OTT. Ha hazudtál akkor meg pláne árja fideszgyökér magyar vagy, csak hazai kiadásban.

Plusz ez, hogy mindenkinek felajánlod, hogy leszophat. Szeretnéd, ha férfi csinálná neked, vagy mi? Buzi-e vagy? Hat persze, hogy az vagy! Békülj ki magaddal és szebb lesz a világ.

kvadrillio 2019.05.19. 11:02:39

Orbán Viktor a Strache-botrányról: A magyar kormány nem foglalkozik médiatulajdonosok döntéseivel

Osztrák belügynek tartja, hogy osztrák szövetségese egy botrány miatt lemondott.

IGEN.......AZ EMBERKÉK LEGTÖBBSZÖR KÖLFÖLDI SAJTÓKBÓL TUDJÁK MEG, MILYEN MANIPULÁCIÓKBAN, CSALÁSOKBAN, ÁTVERÉSEKBEN IS VESZNEK RÉSZT A JELENLEGI VEZETŐIK !!!

kvadrillio 2019.05.19. 11:03:28

@kvadrillio: TÖBBNYIRE A MAGYAROK IS ÍGY TUDJÁK MEG ! :o)))))))))))))))))))))

kvadrillio 2019.05.19. 11:10:26

"""Ha nem szedjük össze magunkat, maradunk közepesen fejlett (azaz szegény), a Nyugatot majmoló, nevetséges országok között.""".......EH...EHH...EHHH...........AHOL A NYUGATI .....FRANCIA MUN NNNKÁSEMBER, A TELEVÍÍZIÓBA MONDJA BELLLE: ...12 ÉVE NEM KAPOTT FIZETÉSEMELÉST, AZ ÁRAK MENNEK FÖLFELÉ, EGYRE NEHEZEBBEN ÉL..., MÍG MACRON-NÉNI....500 EZER EURÓÉRT VESZ ÉTKÉSZLETET MAGÁNAK......
NU, EZT A NYUGATOT KIJAFASZIS AKARJA MAJMOLNI ?????

kvadrillio 2019.05.19. 11:12:57

VENEZUELA PEDIG CSELEKEDJEN, AKIK A GAZDAGABB IDŐKBEN ÖSSZEHARÁCSOLTÁK MAGUKAT, AZOKTÓL EL KELL VENNI A VAGYONUKAT !!!!! AVAGY....."AKASSZÁK FÖL A KIRÁLYOKAT !!!!!!!"""

ennyikehhh...

kvadrillio 2019.05.19. 11:13:58

@kvadrillio: MÁSKÉPPEN a harácsolási körforgás,,,,, soha a büdös életben nem fog megszűnni e földön !!!!!

Nagykörúton túli magyar 2019.05.19. 11:33:18

@teéjesenmindegy:
"Írd le a következőkben, hogy orbán, csőd, bukás, kudarc, szar, európa, mészáros és meg is van a címlap "
Ez pontosan így van.

Meg regisztrálj be utána pár nicket, hogy a kommentekben magaddal társalogva elégedetten vedd tudomásul: te vagy a többség. :D

brillmayer 2019.05.19. 11:37:51

@Nagykörúton túli magyar: Nem kell álnick, a trollok jönnek maguktól.

kvadrillio 2019.05.19. 11:43:46

...ahogy Viktor bácsi szokta mondani : MINDENKI ELÖBBRE LÉPHET EGYETTTTTT...!!!!!!!!!!!......:o)))))))))))))))))))))))

Több százmilliós osztalékot fizet a Valton Security
nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.19. 09:17
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elképesztően sikeres évet tudhat maga mögött a Fidesz kedvenc őrző-védő cége
Remek évet tudhat maga mögött a Fidesz házi őrző-védő cégének tartott Valton-Sec Kft. A megugró bevételekből jókora nyereség maradt, melyből rekord nagyságú osztalékot tudtak kifizetni a tulajdonosoknak, Varga Lajosnak és a Sarka Kata párjaként is ismert Bessenyei Istvánnak – írja az mfor.hu.

A cég bevétele 2018-ban 6,4 milliárd forintról 7,37 milliárdra emelkedett, amelynek döntő része (4,6 milliárd forint) objektumvédelemből származott. Jelentős összegre tettek szert rendezvények biztosításából is, hiszen 1,8 milliárd folyt be a kasszába ennek köszönhetően. A harmadik legjelentősebb bevételi forrás az egyéb személyi szolgáltatás volt, ebből 486 millió forintra tettek szert.

A tulajdonosok a korábbinál nagyobb, 450 millió forint osztalékot vettek ki a cégből.

ha-ha-ha-ha-ha-ha........... MINGGYÁÁÁÁ ELSÍROM MAGAM !

KissGecihuszár 2019.05.19. 12:12:16

@midnight coder: Ja, értem; tehát vagy DK-mszp fletóval és a többi leszerepelt kriptokomcsival, vagy a csúti szotyiköpködő és dettó számos ex kisz-es, mszmp-s funkci kártevőből álló NER-je?? Ha ez a Magyar Nép csak egy ilyen társulat porondon tartására képes, akkor nem lesz értékelhető jövőnk, sőt semmilyen se! Igen, itt az ideje egy VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSNAK, melynek keretében szépen kitakarítjuk a Hazánkból ezeket a fentebb említett nettó kártevő patkányokat /csótányokat /vérszívókat és helyettük olyan derék, az asztalra az eddigi életük során itt-ott "valamit" letevő POLGÁROKAT szedünk össze, legalább 10ezer darabot, akikkel esély van egy élhetőbb, tisztességesebb, széles néprétegek számára valós esélyeket biztosítani képes Magyarországot hozunk létre az üszkös romokon! És ezt még akkor is ellentmondást nem tűrőn végigvisszük, ha ezáltal a jelenlegi regime vazallus kegyenceinek súlyos károkat okozunk.

Blogolo Blogi 2019.05.19. 14:32:43

Zsenialis iras, borzaszto talalo.

TSandor Toth 2019.05.19. 16:14:51

Ezt hívják vágyvezérelt újságírásnak? Vagy sci-fi-t olvashattunk a mi lett volna ha baloldali kormányzás marad Magyarországon? Ülj le fiam 1-es. Brillmayerkém nem azért vagytok vacakok mert ellenzékben vagytok hanem azért vagytok ellenzékben mert vacakok vagytok.

brillmayer 2019.05.19. 16:25:19

@TSandor Toth: Mondtam már valakinek, itt már rég Görögország lenne. Az se lenne egy népünnepély.

sírjatok 2019.05.19. 16:33:50

Fú ez a sírás már tényleg elég fantáziátlanra sikerült :D EU legnagyobb növekedését hoztuk, de tuti itt a csőd mindjárt, mint 2010 óta minden évben. Magatokat járatjátok már le ezekkel a marhaságokkal.

brillmayer 2019.05.19. 17:25:11

Venezuela pusztulását a konfrontatív hatalompolitika és a funkcionális állam leépítése okozza, a folyamat 20 éve tart. Közben nekik is voltak jó éveik, csak aztán olcsóbb lett az olaj...
És nem volt a legjobb hely a világon előtte sem, de sikerült alul múlni minden korábbi rendszert.

midnight coder 2019.05.19. 19:44:43

@KissGecihuszár: Na ja. Csak amíg nem takarodik el az ex-MSZMP-s csapat, addig Viktorék is velünk maradnak.

Magyaur 2019.05.19. 21:03:28

Jogos a párhuzam.
Az elvetemült Orbán érdeke a helyzet kiélezése és a polgárháború kiprovokálása, magyarán a rendkívüli állapot kihirdetése miután az állam csődbe kerül.
Végre és véglegesen megszabadul az ellenzékétől, ha kell tömeggyilkosság árán is!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.05.19. 22:35:00

álmodik a nyomoragyú hazaarulo féregnyúlvány?
itt csődözmt eddig a ballibák csinaltak az utobbi 50 evben...
ha hazaertel vedd be a cavintont haver.