Venezuela

Utolérni Venezuelát

2019. május 17. - brillmayer

 

 Venezuela (teljes nevén: Venezuelai Bolivári Köztársaság) ország Dél-Amerikában.

Venezuela egyúttal példakép is minden más ország előtt, az első olyan nemzet a világon, amely mostanában  kerülte el sikeresen a kozepes fejlettseg csapdaját.

Sikerük titkait több forrásból szedtem össze, mi magyarok is elindultunk az úton, de a folytatáshoz még több önbizalomra lesz szükség.

Ha nem szedjük össze magunkat, maradunk közepesen fejlett (azaz szegény), a Nyugatot majmoló, nevetséges országok között.

Mérföldkő Venezuela Magyaro.
Alternatív valóság létrehozása
A nyugat ármánykodásának leleplezése
OK OK
A befolyás megszerzése tömegek felett OK OK
Államosítás, Nemzeti Együttműködés
 A nemzet ellenségeinek eltávolítása
OK OK *
Csőd, infláció, tömeges kivándorlás OK


Türelem!
Meglesz ez is **

Teljes lealjasodás
Növekvő erőszak a hatalom megtartásáért
Polgárháború
OK Az EU elhagyása után ***

 

Jegyzetek

* Államosítás és Nemzeti Együttműködés

Venezuelában a gazdag olajkincs nemzeti kézbe vétele olyan közismert vívmány, amely messze a leghatásosabb lépés volt a szegénység elleni küzdelemben. Nálunk nincsenek ásványkincsek, így mivel a német gyárak az államosításásuk után nem sokáig működnének, máshogy kell közelítenünk a kérdéshez. Magyarországon a közszolgáltatások államosítása után a többi szférának jobban megfelelő Nemzeti Együttműködésben értünk el kiváló eredményeket.

A még előttünk álló feladatok eltörpülnek a már elvégzettek mellett. Nemzeti irányítás alatt működnek az egyházak, a kultúra finanszírozása, az oktatás, a rendőrség, az ügyészség, a nemzeti bank, a számvevőszék, a bírósági igazgatás, a közmédia, a "magán" média jelentős része, sok-sok civil szervezet, sport- és egyéb egyesület, szövetség. Rövidesen helyükre kerülnek a maradék tévelygő tudós-kutató társaságok is. Ismeri a helyét a rendszerben minden nagyobb bevételű vállalkozó, mindenféle köztisztviselő és közalkalmazott.

** Csőd, infláció, tömeges kivándorlás

Az előző pontban felsoroltak mindegyikére igaz, hogy hosszú távon nem a vélhető feladatán dolgozik, hanem kizárólag azon, hogyan jussunk tovább a saját utunkon. Ha valaki azt gondolja, hogy így, egy diszfunkcionális állam megszervezésével nem lehet csődtömeget létrehozni, majd elérni az utolsó pontig, az egész biztosan téved.

A forradalom, a konfrontácíó, a téboly minden határon túli fokozása meghozza majd gyümölcsét, nem szabad türelmetlennek lennünk. A történelemben a kiegyensúlyzott fejlődési ciklusok mindig valamilyen konszolidáció idejére estek, ilyesmi most szerencsére nincs a láthatáron.

*** Teljes lealjasodás, stb.

A legalkamasabb időpont kiszámítása most nem könnyű, függ a gazdasági válságoktól, az EU-ban változó szélirányoktól, ezen keresztül források beérkezésétől. 

Hajrá Venezuelaiak, hajrá Magyarok!